Příprava Vietnamské kávy

Pravou, autentickou vietnamskou kávu připravíte použitím kávového "Phin" filtru. Skvělého výsledku dosáhnete přidáním sladkého kondenzovaného mléka, které ještě umocní chuť a zážitek z kávy. V horkém podnebí Vietnamu se káva podává často s ledem a výsledkem je neuvěřitelně lahodná, povzbuzující ledová káva.

 

1) Do překapávacího kávového filtru přidejte 2-3 lžičky mleté kávy a kávu lehce přimáčkněte vrchním sítkem.

2) Vizuální zážitek rituálu přípravy kávy umocníte použitím skleněných šálkůDo šálku nalijte 0,5-1 cm slazeného kondenzovaného mléka. Filtr umístěte na šálek a zalijte malým množstvím horké vody (96-100°C), aby došlo ke zvlhčení kávy.

3) Vyčkejte asi 20 vteřin, poté překapávač naplňte horkou vodou a zakryjte pokličkou. Během následujících 5-7 minut by měla voda prokapat cedníčkem filtru.

4) Sejmětě pokličku, otočte ji a odložte na ni překapávací filtr včetně překapávacího podšálku. Zbylé kapky kávy z filtru se zachytí v pokličce, aby Váš stůl zůstal čistý.

Vietnamskou kávu můžete podávat horkou, nebo přidejte led, chcete-li servírovat ledovou kávu.